Onder grote belangstelling sprak Tineke op woensdag 22 januari de Boerentroonrede 2020 uit tijdens de Biovakbeurs in Zwolle: 'De biologische boer heeft goud in handen!'
Was u er niet bij of wilt u de tekst nalezen? Op onze nieuwspagina vindt u de integrale tekst.

 

Stadsboerderij Almere

De Stadsboerderij is een biodynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond Almere (Pampushout, Buitenhout, Waterlandse Bos, Almeerderhout, Kievitsweg, Veluwse Kant en Overgooi). Zo kun je in Almere uien, luzerne, erwten, en kool tegenkomen, of zelfs koeien. De boer beheert op milieuvriendelijke wijze de groene ruimte van Almere, en Almere levert akkergronden aan de Stadsboerderij. Het erf van de boerderij ligt op stadslandgoed De Kemphaan. Daar zijn bezoekers welkom om een kijkje te nemen in de stal, een praatje te maken met de boer, of het vlees van de eigen koeien te kopen. Elke zaterdagochtend is er Boerenmarkt op het erf, met biologische producten van de boerderij en van andere ondernemers.

foto 3

De Stadsboerderij is meer dan een landbouwbedrijf. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek willen we stadsbewoners betrekken bij het boerenwerk, hen bewust maken van de waarde van de aarde en zinvol werk bieden. Op de Stadsboerderij worden lessen, excursies en andere publieksactiviteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

De stadsboeren van Almere zijn Tineke van den Berg en Tom Saat. De Stadsboerderij bestaat sinds 1996.

bonen kleinbieten kleinwitte kool 2004 dwars