Op een zaterdag in september vieren we ons jaarlijkse Oogstfeest. Ieder is welkom om dit mee te vieren. Op het Oogstfeest kun je de oogst ruiken, proeven en meebeleven. Een prachtig feest voor jong en oud.

Marktcafé

Tijdens het Oogstfeest kun je een dag lang de boerderij beleven in het beste seizoen: de oogsttijd.  Je kunt volop genieten van de opbrengst van het vee en van het land. Proef de ambachtelijk gemaakte rookworst, terwijl je je verdiept in de kunt van het zuurkool maken, of in het geheim van een goede pompoensoep. 

Voel je echt boer tijdens het dorsen van het graan, en maal er zelf meel van. Een versgebakken pannenkoek is de beloning van noeste arbeid! Natuurlijk zorgen we voor sfeervolle levende muziek. In de stal is gelegenheid voor een goed gesprek over koetjes en kalfjes, tijdens de koeienpraatjes. Of je grijpt de kans om eens zo'n reusachtige tractor van dichtbij te zien. De imker, de bierbrouwer, de jammaakster, de pannenkoekenbakker, de wijnboer, de cidermaakster, de kok, de jager, de zuurkoolmaakster, de fruitboerin en de kippenboer, ze zijn er allemaal. En ze vertellen je graag alles over hun producten.  Kinderen en hun ouders kunnen appelmoes maken, of notenpasta, en zelf tarwe dorsen en malen.

vangraantotpannenkoek