De biologisch gehouden Marchigiana koeien van de Stadsboerderij worden met rust en aandacht grootgebracht. Kalfjes blijven na de geboorte bij de moeder, koeienkopdus drinken zich groot aan haar gezonde melk.
Het vaste voedsel voor de koeien komt van de Stadsboerderij zelf: luzerne, rode bieten, mais, enzovoort.

Als de volwassen koe geslacht wordt, gebeurt dit op een rustige manier en zonder stress. De stadsboeren brengen de koe zelf naar slager Drikus van Dasselaar in Nijkerk. Voordat het vlees wordt ingevroren, verpakken medewerkers van de Stadsboerderij het in kleine porties.
Diepgevroren rookworst, rookvlees, ossenworst en hamburgers en steeds meer vers vlees worden verkocht in de boerderijwinkel (vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur) en op de Boerenmarkt (elke zaterdagochtend op de Stadsboerderij, van 9.30 tot 13.00 uur). De glimlach van boer Tom krijgt u er gratis bij!

tom prijslijst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u proeven hoe een chefkok ons vlees bereidt, ga dan eens langs bij het gastvrije restaurant Flantuas in Lelystad. Daar staat ons vlees op de menukaart. Een aanrader voor een heerlijke lunch of diner!