Food Roots is een schoolproject over eten en de herkomst van voedsel. Wat eet ik? Hoe eet ik? Waar komt mijn eten vandaan?foodRootslogo Wat is gezond en wat niet?

Op de Stadsboerderij is in samenwerking met docenten van Almeerse scholen een onderwijsproject ontwikkeld voor de onderbouw van het middelbaar onderwijs. Het lesproject kan worden geïntegreerd in verschillende vakken, van biologie en natuurkunde tot verzorging en gezondheid. Food Roots ondersteunt de lessen van de docent, en levert maatwerk. Voor iedere klas ziet Food Roots er dus anders uit. Theorie krijgen leerlingen van hun eigen docent op school. Deze wordt aangevuld met een of meerdere bezoekjes aan de Stadsboerderij. De leerlingen gaan er proeven en koken, en krijgen met eigen ogen te zien waar het voedsel vandaan komt.

FRmenuaanklikTer voorbereiding van het bezoek aan de boerderij kan de docent  kiezen uit verschillende Food Roots-thema’s en werkvormen (de menukaart). Dit gebeurt in een persoonlijk overleg met de boerin. Dit overleg kun je zien als het voorgerecht, de smaakmaker van het project. Daarin worden de wensen van de school, en de mogelijkheden van de boerderij en van het seizoen, naast elkaar gelegd, en het juiste Food Roots-menu samengesteld. Zo komt het hoofdgerecht, het bezoek aan de boerderij, het best tot zijn recht. Als nagerecht van het Food Roots-project biedt de Stadsboerderij aan leerlingen de mogelijkheid na het boerderijbezoek nog extra informatie op te vragen, via website, interview of e-mail.

Food Roots is onderdeel van Regionale Kracht, gefinancierd door het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie.

Klik verslagFoodRoots2012