Grote fietstassenroute naar biologische adresjes, fietsroute rond het Gooimeer langs biologische adresjes, inclusief de Stadsboerderij en Boerenmarkt. Samengesteld door Noes Lautier, in opdracht van Bionext. Herziene editie uit 2017

Studieresa till Holland, verslag van een studiereis van Zweedse boeren aan Nederlandse stadsboerderijen, met onder meer bezoek aan Stadsboerderij Almere, november 2015. Tekst in het Zweeds

Farmprofile Stadsboerderij Almere, door masterstudenten Clara Beck en Gratia Meijers van Wageningen University, 2014. Tekst in het Engels
Interview in weekblad Margriet, nummer 10 (maart) 2014
In april 2013 in de krant in Almere: over stadslandbouw, Stadsboerderij Almere en de Boerenmarkt, (bijdrage van Praktijknetwerk lokale voedselproductie Almere)
Biojournaal.nl deed in april 2013 verslag van de Masterclass Kinderkookcafe op de Stadsboerderij
Flevoland. Biologische markt de Kemphaan (bericht in de bijlage van Buitenleven juni 2012, over de boerenmarkt op de Stadsboerderij) De Stadsboerderij bij Almere: innovatief en veelzijdig (artikel in Ekoland 2012/03 naar aanleiding van de Ekoland Innovatieprijs 2012) Stad zoekt boer (Column Annemarie Jorritsma in Almere Vandaag, 9 maart 2012) Juryrapport Ekoland Innovatieprijs 2012 Stadsboerderij Almere: Tom Saat en Tineke van den Berg. Stadslandbouw krijgt succesvol de ruimte (portret van De Stadsboerderij in Ekoland 2012/01, ter gelegenheid van de nominatie voor de Ekoland Innovatieprijs 2012) Puur natuur is donkergroen (Uit: Telegraaf, zaterdag 26 november 2011) Tussen de koeien (Uit: Libelle Balance, herfst 2011) 'Wij worden het Central Park van Almere' (Uit: ANWB Buitenleven, juni 2011) Leer je eten kennen in het Kinderkookcafe (Uit: Rabobank Magazine, najaar 2010) 'De koeien maken het uitstekend!' (Uit: Volkskrant, zaterdag 19 juli 2003 Vlees van blije koeien in het bos (Uit: Trouw, zaterdag 5 juli 2003)

 

Publicaties van de Stadsboerderij
Verslag van het project Food Roots
Klik verslagFoodRoots2012

 

Het geheugen van Almere
Over de geschiedenis van de Stadsboerderij kunt u lezen op geheugenvanalmere.nl: 'De Stadsboerderij groeit' '10 jaar Stadsboerderij: Jongens, jullie hebben nummer 14...'

Boerderijeducatie
In de publicatie Werkplaats voor de leefomgeving. Fundament onder boerderijeducatie (uitgave van KNHM, 2007) kunt u algemene informatie vinden over boerderijeducatie. Op pagina 16 en 17 staat een artikel over stadsboerderijen, met aandacht voor Stadsboerderij Almere.

Culinair Almere
Culinair recensent Gerrit Jan Groothedde ging op zoek naar smaakvol Almere. Daarbij kwam hij natuurlijk de Stadsboerderij en de Boerenmarkt op het spoor. Lees erover in Smaakvol Almere. Special Bite (maart 2010).

Seizoensbrief
Seizoensbrief december 2010

Oogstbrief 2010

Facebook
Sinds mei 2013 heeft de Stadsboerderij een Facebookpagina. Daar zetten we berichten op over wat er gebeurt en te gebeuren staat op en om het erf en het land. Ook nieuws en achtergronden over de Boerenmarkt, Almeerse Weelde en educatieve (kook)workshops wordt daar onder de aandacht gebracht.
Wilt u via Facebook op de hoogte blijven? Ga naar de Facebookpagina Stadsboerderij Almere, log in op uw account en klik op de 'Vind ik leuk'-knop. Dat vinden wij leuk!