Op het erf van de Stadsboerderij zijn in de loop van de tijd verschillende ondernemers neergestreken die er hun activiteiten ontplooien. Deze ondernemers zijn nauw betrokken bij de Stadsboerderij, en maken bij hun werkzaamheden gebruik van de mogelijkheden en kansen die de boerderij biedt.

Kruidentuin

Homeopate Marlène Blokhuis van Praktijk de Alruin heeft op de Stadsboerderij een kruidentuin aangelegd, ze beheert deze en schrijft erover in nieuwsbrief De Kruidencirkelwijzer. De praktijk is gehuisvest op de verdieping van het Voorhuis, bij ons op het erf.

Bijenstalbijenstal3

In het voorjaar van 2014 hebben Victor en imker Cor achter onze koeienstal een bijenstal gebouwd, en een bloementuin aangelegd.
Nieuwtjes over de bijen volg je op de facebookpagina Bijen verhalen.

In en om de keuken

Maria Kookt verzorgt overheerlijke lunches en diners bij vergaderingen en feesten. Ook verzorgt ze op aanvraag kookworkshops. Koekenbakker Jelmer is actief in en om de keuken. Onder de vlag van Almeerse Weelde ontwikkelt en bereidt hij Almeerse producten. Op zaterdag staan Jelmer op de Boerenmarkt.

Carre pour travail 

De kleinschalige, zelfstandige organisatie Carre pour travail biedt belevingsgerichte, activerende training en dagbesteding aan mensen met een achterstand, voor wie de stap naar het vrije bedrijf nog te groot is. Deelnemers werken in een kleine groep aan sociale vaardigheden en vakvaardigheden, zodat ze zich op den duur staande kunnen houden binnen het reguliere bedrijfsleven. Ze worden persoonlijk begeleid, het individu staat voorop.

Activiteiten:

  • Op het land helpen met wieden, onderhoud, oogsten, verwerken en winkelklaar maken van de oogst.
  • Onderhoud van het erf, snoeien, gras maaien, opruimen, onderhoud gebouwen en nieuwe aanplant.
  • Onderhoud van de landbouwmachines en het repareren van bijvoorbeeld wagens en veetrailer.
  • Dierenverzorging, helpen bij het voeren en het strooien, stal mesten en schoonmaken, onderhoud van het gebouw en het interieur.
  • Huishoudelijke werkzaamheden, catering voor bezoek en medewerkers en kantinebehwerkplaats kapschuureer.

In de ruime werkplaats, in de kapschuur van de Stadsboerderij, kunnen de deelnemers in minder drukke tijden oefenen in houtbewerking

Er is plaats op de Stadsboerderij!

Op de Stadsboerderij kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen werken en leren.
Vanuit de prachtige werkplaats voor metaalbewerking, midden op het erf, leren deelnemers allerlei praktische zaken, van heftruck rijden tot lassen, van  machines repareren tot koeien voeren. Het is maar net waar je talent voor hebt.
De Stadsboerderij is een fijne plek om te werken. Het is rustig en veilig, en toch is er altijd wat te beleven. Het is midden in de natuur, en toch met mensen om je heen. Op de Stadsboerderij werken allerlei  mensen met veel plezier samen. Respect en waardering  voor elkaar en bereidheid van elkaar te leren, maken het tot een bijzondere werkplek.

Daarom breiden we uit! Behalve de werkplaats voor het technische werk, hebben we vanaf nu ook het Voorhuis ter beschikking voor werkplekken. Het is een mooie omgeving om te leren en om ervaring op te doen, bijvoorbeeld in de Boerderijkeuken of als gastheer of gastvrouw.  In het zomerseizoen komt daar nog bij de verhuur van steps en bolderkarren.

Speciaal voor het Voorhuis is  een bloemenpluktuin en moestuin aangelegd. Hoewel er een grote groep vrijwilligers verantwoordelijk is voor het onderhoud hiervan, is er altijd plaats voor extra handen, zeker wanneer de cliënt hier veel plezier aan beleeft. De bloemdecoratie van het Voorhuis komt uit de eigen bloementuin, en producten uit de moestuin worden in de Boerderijkeuken verwerkt. 

Kent u mensen die op zoek zijn naar een mooie plek om te werken en leren, of hebt u zelf interesse?
Laat het ons weten en kom langs om op de boerderij rond te kijken en kennis te maken. Contactpersonen zijn Ad den Engelsman (06 478 41 004) en   Mirjam de Rooij (06 536 15 062).

De Wisselwerking

Victor van Zeeland werkt met zijn bedrijf De Wisselwerking vanuit de hout- en metaalwerkplaats op de Stadsboerderij. Hij ontwerpt en maakt meubelen van gebruikt hout, in samenwerking met jongeren (en ouderen) die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Onder de naam Mevic Sound organiseert Victor daarnaast muziekoptredens, en verzorgt hij de geluidstechniek.