Erf Kemphaanpad

Op ons erf aan het Kemphaanpad zijn in de loop van de tijd verschillende ondernemers neergestreken. Zo zijn er een imker, een cateraar en een koekenbakker actief, is er een werkplaats voor begeleid werken en leren, is er een kinderopvanggroep gevestigd, en wordt de kruidencirkel onderhouden door vrijwilligers.

Deze ondernemers zijn nauw betrokken bij de Stadsboerderij, en maken bij hun werkzaamheden gebruik van de mogelijkheden en kansen die de boerderij biedt.

Kinderopvang Kyra

Kleinschalig, biologisch, liefdevol, antroposofisch, huiselijk, een hechte band: dé kernwoorden van Kinderopvang Kyra. Kyra biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kleinschalige kinderdagverblijf heeft twee groepen op de Stadsboerderij: eentje in het Voorhuis op ons erf aan het Kemphaanpad en een op Vliervelden.

Er is per dag plek voor 10 kinderen per groep, begeleid door ervaren en betrokken leidsters. Zo zorgen zij voor een veilige en warme plek waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, elkaar echt leren kennen en zich helemaal thuis en veilig voelen. De kinderen spelen veel buiten in de natuur en op de Stadsboerderij genieten ze mee van het leven op de boerderij, en beleven ze de seizoenen intens mee!

Voor meer informatie, zie de website van Kinderopvang Kyra.

In en om de Boerderijkeuken

Maria Kookt verzorgt in het Voorhuis overheerlijke lunches en diners bij vergaderingen en feesten. Op aanvraag verzorgt ze ook kookworkshops. Ook koekenbakker Jelmer is actief in en om de boerderijkeuken, en de vrijwilligers van Almeerse Weelde houden er hun jamsessions. Hun producten vindt u op zaterdagen op de Boerenmarkt.

Hout Moed: begeleid werken en leren

Hout Moed is een kleinschalige werkplaats voor opleiding en activerende training van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt, voor wie meedraaien in het reguliere arbeidsproces een stap te ver is.

Om bij Hout Moed aan de slag te gaan, moet je ervan houden om met je handen te werken. Dat kan op allerlei manieren. Een deel van de werkzaamheden is verbonden aan het boerenbedrijf. Bijvoorbeeld machineonderhoud, schoonhouden en onderhoud van het erf en het groen, en meehelpen met dierenverzorging. Daarnaast werken deelnemers in de werkplaats aan op maat gemaakte houten producten, zoals meubels, spellen en kippenhokken. Deelnemers kunnen ook ervaring opdoen met lichte metaalbewerking zoals lassen en slijpen, en op de boerderij is er ruimte voor keukenhulp en facilitaire werkzaamheden.

Bijenstal

Achter de koeienstal op ons erf aan het Kemphaanpad staat de bijenstal van imker Nanne Paauw.

Kruidencirkel

In de kruidencirkel bij de lindeboom vind je allerlei kruiden: kamille, morgenster, komkommerkruid, citroenverbena, noem maar op. De tuin is ingericht door Marlene Blokhuis wordt onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. 

kruidencirkel bew2