Erf Vliervelden

Rondom erf Vliervelden groeien niet alleen gewassen, maar ook muzikale en artistieke talenten. 

Tijdens het meerdaagse muziekfestival Growing Music ontmoeten Vliervelders elkaar en hun muzikale buren. En in het kunstproject Akker Vliervelden wordt de landbouw als kunstvorm benaderd.

Growing Music

Growing Music vond in 2019 voor het eerst plaats, en is inmiddels een meerdaags, jaarlijks terugkerend evenement. Behalve bij Oosterwolders thuis en in de open lucht zijn er optredens in de koeienstal van erf Vliervelden. Save the date: Growing Music 2024 vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 9 september. Als het programma bekend is vind je het op growingmusic.nl.

Kunstproject Akker Vliervelden

Akker Vliervelden is een kunstproject op en rond de 40 hectare akkers en de natuurweidegrond van Stadsboerderij Vliervelden, het kloppend boerenhart van Oosterwold.

Met dit project willen de initiatiefnemers de kunst van biodynamische landbouw zichtbaar en ervaarbaar maken: landbouw als kunst. Dat gaat over biodiversiteit, over landschapsvorming, over betrokkenheid bij voedselproductie, over boerenverantwoordelijkheid, over een levende bodem,  en over de schoonheid van de gewassen en van de akker die je pas ziet als je er beter naar kijkt.

De kunstenaars zijn Jos Bregman en Arnout van der Heijden, ze werken nauw samen met boerin Tineke.

Het project is in 2022 gestart, er is een akkerwandelroute uitgezet en Jos en Arnout hebben in het Odin Foodcafé hun door Vliervelden geïnspireerde kunstwerken geëxposeerd. Als onderdeel van het project begeleidde Tineke in de zomer maandelijks een avondakkerwandeling, waarin ze bloemrijk vertelde over wat er op en rond de akker en weide te vinden is, en over de kunst van het biodynamisch boeren.  

Akker Vliervelden